Energian virtaa

”Maailmankaikkeus toimii niin; mitä itsellemme annamme, sitä muutkin meille antavat. Vedämme puoleemme sitä energiaa, mitä itsessämme ylläpidämme.”

reiki.jpg

Olen pitänyt jo joitakin vuosia Reiki-kursseja hoitohuoneellani Kruununhaassa. Kurssit ovat olleet elämänmakuisia ja käytännönläheisiä, sillä ajattelen ettei Reiki ole jotain mystistä hörhöilyä, vaan konkreettinen tapa havaita ja käyttää energiaa elämän arjessa.

Yksi aiheistani kursseilla on ollut vesi. Vesi, jota päivittäin juomme litroittain ja josta kehomme suurimmaksi osaksi koostuu. Vedestä on tehty mielenkiintoinen tieteellinen tutkimus, josta on kiva kertoa. Tutkimuksen suoritti aikanaan kansainvälinen tutkija ja kirjailija Masaru Emoto.

hoitohuone_maansyli_reiki_helsinki.jpg


Vettä laskettiin kahteen eri lasiin. Toisen lasin vettä puhuteltiin rumasti ja negatiivisesti. Toisen lasin vettä puolestaan puhuteltiin rakastavasti ja kauniisti. Tämän jälkeen vesien molekyylit tutkittiin. Negatiivisesti puhutellun veden molekyylit osoittautuivat epäharmonisiksi kiteiksi, kun taas ystävällisesti kohdellun veden molekyylit muodostivat kauniita vesikristalleja. Samanlainen vesi siis muutti täysin olomuotoaan sen mukaan, minkälaisella energialla sitä kohdeltiin. Tutkimus todisti hyvin kuvaavasti kuinka suuri merkitys lähetettävällä energialla, tässä tapauksessa sanoilla, on kohteeseensa. 

reiki_energiahoito_helsinki.jpg


Entäpä sitten ihmiskeho, joka koostuu pääosin vedestä. Kuinka suuri merkitys onkaan sillä, mitä itsestämme tai toisistamme ajattelemme ja puhumme. Ne kaikki muokkaavat kehomme solujen värähtelyfrekvenssiä ja hienojakoista energiajärjestelmää. Kehomme reagoi eri asteisesti omiin ajatuksiimme ja tunteisiimme. Ajatus on värähtelyä, energia seuraa ajatusta. Mitä enemmän esim. kritiikkiä, sitä enemmän kehomme yskii. Mitä enemmän lempeyttä, sitä kevyempää olemisen tilaa. Meillä vaikuttaa olevan suora yhteys siihen, miten voimme. Nimenomaan oma suhtautumisemme itseemme on ratkaisevin. Muilta saadut kauniit sanat eivät meitä pelasta kuin hetkeksi, jos olemme kuitenkin jatkuvasti oman arvostelumme kohteena. Maailmankaikkeus toimii lisäksi niin; mitä itsellemme annamme, sitä muutkin meille antavat. Vedämme puoleemme sitä energiaa, mitä itsessämme ylläpidämme. 

Silloin kun koemme rakastavasti oman arvomme, saamme vastaanottaa sen mukaista kohtelua ja kokemuksia. Ollessamme rakastavia itsellemme, kykenemme olemaan sitä myös muita kohtaan. Olemme antamisen ja vastaanottamisen kaksisuuntaisessa runsauden virrassa. Lähetämme hyvää energiaa ja vastaanotamme sitä. Kaikenlaiset kokemukset, myös koettelemukset kuuluvat tähän runsauden virtaan, sillä tarvitsemme niiden tuomaa kasvua ja viisautta. Moni näennäisesti ikävä tapahtuma paljastuu usein ratkaisevaksi tekijäksi jonkin uuden ja kaivatun asian toteutumiselle. Mahdollisuudet ovat äärettömät, jos vaan olemme valmiit vastaanottamaan kaiken mitä elämä meille kulloinkin tuo. 

reikihoito.jpg

Mitä moninaisimmat päivittäiset asiat tapahtuvat energioiden välityksellä ja ovat energiaa. Oikeastaan kaikki olemassa oleva on eri taajuuksilla värähtelevää energiaa. Aina kun energiat laskevat mataliksi, olo käy raskaaksi. Korkeissa energioissa puolestaan on kevyt ja hyvä olla. Reikienergia on olemukseltaan rakkaudellista kevyttä energiaa. Se on virrannut ikiajat maapalolle, jotta ihmiset voivat käyttää sitä itsensä hoitamiseen ja suojaamiseen. Reikikurssilla opitaan tekemään Reikihoitoja ja käyttämään Reikiä arkipäivän eri tilanteissa. Reikihoito on kuin lempeä rakkaushuuhtelu, jossa mm. keho, tunteet, mieli ja chakrat tulevat syvästi hoidetuiksi. 

reiki.jpg

Kun aikanaan itse kuulin Reikistä, se lumosi minut täysin. Reiki avasi aivan uuden maailman. Elämäni muuttui paljon lyhyessä ajassa. Tulin ikään kuin enemmän siksi, joka syvimmiltäni olen. Rauha lisääntyi. Kokemus oli niin hyvä, että Reiki on kuulunut Maansylin palveluvalikoimaan alusta asti. Hoitoja tehdessäni tai kursseja pitäessäni, kokemus Reikistä on aina hyvin kotoisa. Kotoisuus johtunee siitä, että olemme kaikki pohjimmiltamme pieni pala jumalallista rakkautta. Jokainen voi tunnistaa tämän itsessään. Aivan kuten silloin kun olemme metsän siimeksessä, tunnemme kuinka sen rauha ja voima sykkii meissä. Olemme osa suurta energioiden kokonaisuutta.

hoitoa_vaivoihin_helsinki.jpg
 
Liisa_omakuva.jpg

Minä olen Liisa ja kirjoitan pieniä tarinoita elämästä missä ruoho ja taivas tuoksuu yhtä aikaa. Kirjoitan hetkistä, joiden syvyys kutsuu viipymään. Kehoterapeuttina kosketan ja hoidan käsilläni. Tässä blogissa sanat ovat käsieni tilalla koskettamassa ja ajatuksia herättelemässä. Ajattelen, että elämän tarkoitus on pitää hauskaa, sillä ilo ja keveys tulee paikalle aina kun ollaan totuuden äärellä.